Zeker Wonen

Wat betekent het ‘Charter der Woningbouwers’ voor u?

Zeker Wonen is lid van het “Charter der Woningbouwers”. Dit biedt u als bouwheer of koper van een woning op plan heel wat bijkomende voordelen en garanties. Als lid van het Charter der Woningbouwers moet je immers voldoen aan een aantal voorwaarden waardoor uw belangen maximaal beschermd zijn:

  1. Ze zijn officieel erkend in categorie D, op zijn minst in klasse 2. Op die manier bewijzen dat ze op technisch, economisch en financieel vlak een gezonde onderneming zijn. Zeker Wonen is erkend in klasse 4D.
  2. Wij engageren ons uitdrukkelijk om de bepalingen van de wet Breyne na te leven, waardoor u als bouwheer een heleboel wettelijke beschermingen geniet.
  3. In geval van betwisting over de naleving over de wet Breyne zullen ze eerst proberen een oplossing te vinden via een interne Toezichtcommissie.
  4. Vooraf leggen we een vaste totaalprijs vast, zodat u als koper weet hoeveel het project u zal kosten.
  5. Niettegenstaande we vaak heel wat voorafgaande opstartkosten hebben, zal Zeker Wonen u als lid van het Charter u maar maximaal 5 % van het contractbedrag als voorschot vragen.
  6. Tussentijdse factuurbetalingen. Eens de werken bezig zijn betaalt u enkel voor de reeds uitgevoerde werken, u betaalt vanaf dan m.a.w. geen voorschotten meer.
  7. Oplevering. Zeker Wonen hanteert als lid van het Charter 2 opleveringen. Eerst de voorlopige oplevering, waarbij u de gelegenheid heeft opmerkingen te maken. Pas een jaar later, wanneer de woning een volledige winter heeft doorgemaakt, volgt de definitieve oplevering. In die tussenliggende periode heeft u kunnen merken welke gebreken er eventueel nog aan de woning zijn, zodat deze alsnog kunnen hersteld worden.
  8. Waarborg. Zeker Wonen stelt een financiële waarborg om zijn verplichtingen na te komen. Indien het werk niet volledig of niet correct wordt uitgevoerd, dan dient deze borgtocht als schadeloosstelling.

Door het hanteren van dit soort garanties zullen een hele hoop mogelijke problemen reeds op voorhand verholpen worden. U heeft er als koper dus alle belang bij om voor uw belangrijke bouwproject scheep te gaan met een betrouwbaar vakman. Als lid van het Charter, engageert Zeker Wonen zich telkens weer om alle bovenstaande bepalingen na te leven, en dit zal u ook in onze contracten kunnen nalezen. Daarnaast zal u de vakkennis, ervaring en begeleiding van Zeker Wonen kunnen ervaren gedurende het volledige bouwproces.

BRON: Charter Woningbouw

LINK: https://www.charterwoningbouw.be/uploads/pdf/De%20wet%20Breyne.pdf

Projectontwikkeling dat is

Betaalbaar wonen in Zwevegem op een boogscheut van Kortrijk

Het budget van een volledig afgewerkte woning start vanaf 393.000 € (excl. kosten)

Andere nieuwsberichten:

Registratierechten bij de aankoop van een grond

Deze zomer zijn de registratierechten in Vlaanderen hervormd. Ook bij de aankoop van een bouwgrond moeten ze betaald worden. Dit is er veranderd.
confederatie-bouw-heropbouw

Confederatie Bouw zeer tevreden dat verlaagde btw op sloop en heropbouw verlengd wordt

De federale regering heeft beslist om de verlaagde btw van 6% op sloop en wederopbouw met één jaar te verlengen na 2022.