Zeker Wonen

Is verwarmen op elektriciteit de toekomst?

Er is deze dagen weer heel wat te doen omtrent de klimaatdoelstellingen … en terecht naar onze bescheiden mening. Volgens de meest recente cijfers van de Confederatie bouw blijft het aantal renovatie-aanvragen en vergunningen dalen. Terwijl we in België met een relatief oud woningenbestand zitten die een pak energiezuiniger kan gemaakt worden. Maar ook bij nieuwbouw vraagt het om extra inspanningen om te voldoen aan de normen van de toekomst.

Bij Zeker Wonen hebben we al enkele jaren terug beslist om systematisch en in overleg met onze klanten en bouwheren, over te stappen naar energievriendelijke en CO2 neutrale verwarmingssytemen zoals warmtepompen. In combinatie met een kwalitatieve isolatie, zijn wij ervan overtuigd dat dit een meerwaarde biedt op lange termijn voor zowel de bewoners, als ons klimaat.

Een warmtepomp bestaat in verschillende vormen, maar kan eenvoudig vergeleken worden met een omgekeerde diepvries of een ijskast, die onttrekken immers de warmte aan de binnenkant van de kast. Een warmtepomp onttrek de energie uit de lucht of de bodem en geeft vervolgens in de woning warmte af via luchtventilatie of het water voor de verwarming en het sanitair.

Onze directe buurlanden durven hierin vaak al een stapje verder te gaan om dergelijke technieken te promoten of zelfs te verplichten. En misschien wordt het ook tijd voor onze overheid om eens wat politieke moed aan de dag te leggen? Bij Zeker Wonen kijken we hier alvast naar uit, maar tegelijk hopen we dat hierbij ook rekening wordt gehouden met de betaalbaarheid van bouwen of verbouwen. De rekening doorschuiven naar de eindgebruiker is in het verleden al te vaak gebeurd. In alle geval, wij blijven inzetten op het gebruik van CO2 neutrale en energievriendelijke technieken. Het lijkt een kleine stap … maar vele kleintjes maken één grote.

BRON: VRT Nieuws

Projectontwikkeling dat is

Betaalbaar wonen in Zwevegem op een boogscheut van Kortrijk

Het budget van een volledig afgewerkte woning start vanaf 393.000 € (excl. kosten)

Andere nieuwsberichten:

Wijzigingen in de archeologiewetgeving

De wijzigingen betreffen de regelgeving i.v.m. de archeologienota en de verhoging van de premie voor buitensporige kosten bij een verplichte opgraving.

Wat betekent het ‘Charter der Woningbouwers’ voor u?

Zeker Wonen is lid van het Charter der Woningbouwers. Dit heeft voor u als klant van Zeker Wonen enkele belangrijke voordelen en garanties.